HACCP

HACCP

Το HACCP είναι ένα σύστημα αρχών και κανόνων που έχει ως σκοπό τη διασφάλιση της υγιεινής των τροφίμων. Εφαρμόζεται στις επιχειρήσεις τροφίμων με σκοπό την παραγωγή και διάθεση στην αγορά ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων.

Η εφαρμογή του HACCP είναι υποχρεωτική στη χώρα μας, βάσει του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 852/2004 και της Υγειονομικής Διάταξης Αριθμ. Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829 ,ΦΕΚ 2161 23-06-2017 που υποχρεώνει όλες τις επιχειρήσεις που παρασκευάζουν, μεταποιούν, παράγουν, συσκευάζουν, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διανέμουν, διακινούν ή διαθέτουν τρόφιμα και ποτά να εφαρμόζουν τεκμηριωμένο (γραπτό) HACCP.

Οι μικρές επιχειρήσεις ανάλογα με τη φύση, το μέγεθος της παραγωγής και τη δυναμικότητα τους, μπορούν να εφαρμόζουν τις αρχές του HACCP με την απαιτούμενη ευελιξία όπως προβλέπεται στο άρθρο 5 παρ 5 του Καν. 852/2004.

Η πιστοποίηση του συστήματος HACCP δεν είναι υποχρεωτική από την υγειονομική νομοθεσία. Μπορεί όμως να πιστοποιηθεί από ανεξάρτητο Φορέα Πιστοποίησης εφόσον η επιχείρηση το επιθυμεί.

Η “ΒΙΟΧΗΜΙΚΗδιαθέτοντας εμπειρία και τεχνογνωσία, είναι σε θέση να απαντήσει ικανοποιητικά στις ανάγκες σας. Μπορούμε να επισκεφτούμε τις εγκαταστάσεις της επιχειρήσής σας και να σας ενημερώσουμε για τις απαιτήσεις εφαρμογής ενός συστήματος HACCP, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ